Kat irtifakı inşaat aşamasında alınır. Birçok insan bunu iskan ile karıştırsa da her ikisi farklı şeylerdir. İnşaatın devam ettiği dönemde belirli aşamalarda kat maliklerinin taahhütlerini içeren bir anlaşma olarak da bilinir. Kat irtifakı iskan nasıl alınır? Alt başlıklar halinde yazımızda görebilirsiniz.

Kat İrtifakı İskan Nasıl Alınır?

Kat irtifakının alınması başvuru proje onay irtifakı tesis edilmesiyle birlikte sonuçlanmaktadır. İlk olarak başvuru yapılmalıdır. İnşaat aşaması esnasında kat malikleri tarafından kat irtifakı tesis edilmesi için belediyeye başvuru gerçekleştirilir.

Başvuruda gerekli belgeler ve projeler hazır bulundurulmalıdır. Belediyeye giden bu belgeler ile birlikte proje onayı işlemi gerçekleştirilir. Proje ve gerekli belgeler belediye tarafından incelenir. Kat irtifakı tesis edilirken kat maliklerini yine ve sorumlulukları belirtilmiştir. Belediye onayı alındıktan sonra kat malikleri arasında kat irtifakı tesis edilmektedir. Bu anlaşma inşaatın belirli aşamalarında maliklerin hak ve yükümlülüklerini düzenleyecektir.

SON DAKİKA  Gayrimenkul Kıymet Takdiri Ne Demek?

Kat Mülkiyeti ile Kat İrtifakının Farkları

Kat mülkiyetinde inşaat tamamlanmıştır ve yapı kullanım izni ani İskan belgesi alınmış olur. İnşaatın tamamlanmadığı yapıda ise yapı kullanma izni belgesi asla alınamaz. Yapı kullanım belgesinin alınabilmesi için inşaat tamamlanması gerekmektedir. Kat mülkiyetine geçilmesi gibi durumlarda ise yap kullanım için izin belgesi talep edilir.

3 comments
  1. Teşekkürler bu bilgi paylaşımı için, çok faydalı bir makale olmuş. Kat irtifakı ve kat mülkiyeti arasındaki farkı daha iyi anladım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

  2. Kat irtifakı ve iskan süreçleriyle ilgili bilgilendirici bir makale olmuş. Teşekkürler

  3. Kat irtifakı ve iskan işlemleriyle ilgili bilgilendirici bir makale olmuş. Teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Gayrimenkul Satışa Arz Şerhinin Tesisi Ne Demek?

Gayrimenkuller bazen ipotek edilmektedir. Borç karşılığında teminat olarak gösterilmektedir. Borçlar ödenmediği takdirde…