Sentetik vernik teknolojinin ilerlemesi ile hayatımıza girmiştir. Ahşap yüzeyleri koruma özelliği ve estetik açıdan daha şık görünmesini sağlayan özelliklere sahiptir. Görsel çekiliği arttıran özellikleri sayesinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Sentetik vernik ne demek detaylıca içeriğimizde görebilirsiniz.
Sentetik vernik hem sentetik bileşenlerden hem de doğal bileşenlerden oluşmaktadır. Bu sayede yüzeyleri üstün koruma ve estetik katmanlar eklenirken uzun ömürlü bir kullanımda sağlanmaktadır, birçok avantajı bulunmaktadır.
Oldukça dayanıklı bir ürün olması nedeniyle çizilmelere, lekelere ya da diğer fiziksel etkilere karşı daha dayanıklıdır. Bu nedenle mobilyalarda ya da ahşap ürünlerin tamamında uzun süreli kullanımı sağlar. Renk ve parlaklık seçenekleri bakımından teknoloji ile iç içedir.
Çeşitli renk ve parlaklıklar sunduğu için daha fazla alanda daha fazla kullanılmaktadır. Eğer ev, ofis gibi ortamlarda dekorasyonla uyumlu hale getirmek isterseniz kendinize özgü renkleri tercih edebilirsiniz. Sentetik vernikli yüzeyler temizlenmesi ve bakımı son derece kolay yüzeylerdir. Hafif bir temizlik yaparak uzun süreli bir koruma gerçekleştirilebilir.
Sentetik Vernik Nasıl Uygulanır?
Öncelikli olarak yüzey temizlemek gerekmektedir. Eğer gerek olursa zımparalamak da mantıklı olacaktır. Pürüzsüz bir yüzey elde etmek için bu son derece önemlidir. Verniği iyice karıştırın, homojen bir kıvam elde edene kadar çalkalayın.
Sprey tabancası rulo ile fırça yardımıyla verniği ince katmanlar halinde yüzeye sürün. Daha sonrasında kurumaya bırakın. Vernik tamamen kuruduktan sonra isterseniz ikinci bir kat daha sürebilirsiniz ve zengin bir görünüm elde edebilirsiniz.