Aquarell boya kısaca sulu boya olarak tanımlanmaktadır. Toz boyanın sulandırılması ile elde edilmektedir. Kağıt üzerine uygulanmaktadır. Kuru şekilde tabletlerin içerisinde klasik görünümde ya da tüplerin içerisinde sunulmaktadır. İçerisinde bulunan pigmentler genel olarak suda çözünmektedir. Öğrenciler tarafından okul sıralarında tanışılmış olan bu boyanın son günlerde kalem boyası da satışa sunulmuştur.

Aquarell boya kullanım şekilleri nelerdir?

Bu boya klasik olarak tablet daha sonra tüp son olarak da kalem şeklinde üretilmektedir. Dolayısıyla bu boyanın üç farklı kullanım şekli bulunmaktadır. Birinci kullanım şekli klasik olan suyu boyanın üzerine damlatarak fırçaya almak suretiyle olmaktadır. Bu kullanım şeklinde fırçanın sürekli olarak boyaya sürülmesi gerekmektedir.

SON DAKİKA  Amerikan Alçı Evde Nasıl Çıkarılır?

İkinci kullanım şeklinde tüpün içerisinde bulunan boya bir palete sıkılmaktadır. İhtiyaç halinde daha da sulandırmak hatta rengini daha da açmak mümkün olmaktadır. Bu kullanım şekli farklı renkleri karıştırıp ara renkler üretip kullanmaya müsade etmektedir. Üçüncü kullanım şeklinde ise kalem şeklinde olan boya suya batırılıp direkt olarak uygulanmaktadır.

Aquarell boya nasıl kullanılmalıdır?

Aquarell boya kullanılırken renklerin karışmasını önleyecek uygulamalardan kaçınmak gerekmektedir. Suyla boyanın oranı dengeli olmalıdır aksi takdirde renkler beklenen etkiyi göstermeyecektir. Fırça, boya geçişlerinde güzelce yıkanmalı hatta temiz bir peçete ile kurulanırsa renk karışımları engellenecektir. Boyanın uygulanacağı zemin kuru ve temiz olmak zorundadır. Islak zemine ıslak boya uygulanırsa karışıklık olacaktır. İyi bir aquarella deneyimi için bu hususlara dikkat edilmelidir.

SON DAKİKA  İnci Fiks Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Salonunuzu Dekore Etmek İçin İpuçları Burada!

İşte Salonunuzu Dekore Etmek İçin İpuçları Salonunuzun dekorasyonu söz konusu olduğunda, hem…

Küllü Boya Ne Demek?

Küllü boya rengi itibariyle bu adı almaktadır. İçerisinde gerçek manada kül bulunmamaktadır.…