Canlı sıva son zamanlarda popüler olan bir yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Islak duvar kâğıdı özellikleri taşımaktadır. Elyaf, pamuk selüloz ya da buna benzer maddelerden üretilmektedir. Üzerine tekrar aynı tarz canlı sıva uygulaması yapılması mümkün olmaktadır. Boya uygulaması ise ne yazık ki yapılması önerilmemektedir. Bu maddenin üzerine boya uygulaması yapıldığından ne yazık ki kötü bir yatırım olarak adlandırılmaktadır. Bu madde boya tutma özelliğine sahip olmamaktadır.
Canlı Sıva Özellikleri Nelerdir?
Canlı sıva olarak bilinen yapı maddesi birçok farklı özelliğe sahiptir. Gelişen teknolojinin son harikalarından biri olarak anılmaktadır. Başlıca özellikleri şunlardır.
- Canlı sıva yaklaşık %35 ses yalıtımı sağlamaktadır.
- Isı yalıtım malzemesi olarak da kullanılmaktadır.
- Üzerine kendisi ile aynı özellikleri taşıyan canlı sıvanın farklı renkleri uygulanmaktadır.
- Yaz mevsiminde 12 kış mevsiminde 40 saatte kurumaktadır.
- Üzerine boya yapılması için bu maddenin sökülmesi gerekmektedir.
- Fiyat olarak bir tık normal sıvadan yüksek olsa da daha verimlidir.
- Uygulamasının kolaylığıyla bilinmektedir.
Canlı Sıva Üzerine Boya Yapma Süreci
Canlı sıva üzerine boya yapmak için ne yazık ki sıvanın sökülmesi gerekmektedir. Sıva söküldükten sonra kavlayan alan varsa ince bir düzleme işlemine ihtiyaç duyulmaktadır. Astar vurulması önerilmektedir. Daha sonra boyaya sıra gelmektedir. Boya eğer kapanmazsa bir kat daha vurulmalıdır. Bu şekilde canlı sıva sökülüp yerine tekrar boya yapılmaktadır. Eğer ilk boyanın türü değiştirilmek isteniyorsa dönüşüm astarı vurulması önerilmektedir.