Konut alanları içerisinde yer alan imar planlarının kat yüksekliği olarak tarif edilmektedir. K2 imar planında iki katlı alan olarak nitelendirilmektedir. Yapılan binaların en fazla iki kat olarak uygulanmasını esas almaktadır. Bu plana uygun olarak imara açılan araziler genellikle bir kat artı yarım teras olarak da uygulanmaktadır. K2 planına sahip olan alanlara özellikle villa ya da dubleks evlerin yapıldığı gözlenmektedir.

K2 Belgesi İle Benzer Belgeler

İmar planlarında k belgeleri yapılması muhtemel binaların kaç katlı olması gerektiğini ifade etmektedir. Dolayısıyla k1 K2 hatta k3 belgeleri de bulunmaktadır. Bu planı gören herhangi bir mühendis planı görünce verilen yükseklik iznini anlamaktadır. Binaların kat sayısı imar planlarına göre belirlenmiş olsa da farklı kriterler bulunmaktadır. K belgesi yüksekliği belirleyen bazı özellikler şunlardır.

  • Yapının yapılması planlanan alanın deprem hattına olan uzaklığı
  • Toprağın kalitesi ya da geçirgenlik düzeyi
  • Altyapının kaldırması hesaplanan nüfus sayısı
  • İmar rantı oluşma ihtimali gibi nedenler kat seviyesini belirlemektedir.
SON DAKİKA  Alçıpan Üzerine Alçı Nasıl Çekilir?

Diğer K2 Belgeleri

İmar dışı bir k belgesi de karayolu taşımacılığında kullanılmaktadır. Bu belge ile araçların taşıması gereken yük kapasitesi sınırlandırılmaktadır. Bu belgenin imar ile iskan ile bir alakası bulunmamaktadır. Sadece kendi alanında iş görmektedir. Bu belgelerin isim benzerliği yüzünden bir sürü insan yüklü maliyetlere katlamaktadır. Araştırmalar dikkatli yapılarak hangi belgenin nereden alındığının iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Alçı Metrajı Nasıl Çıkarılır?

Alçı metrajı alçılama yapılması planlanan alanın metre kare cinsinden ölçümü olarak tarif…