Islak duvar boyamak için ne yazık ki bir malzeme üretilmedi. Son zamanlarda yağışlı geçen kış mevsiminden sonra duvarlarda ıslaklık kalması kaçınılmazdır. Bazen de boya yapılırken evdeki su borularına hasar verildiği görülmektedir. Islak duvarın boyaması mevcut boyalarla mümkün olmamaktadır. Genellikle duvarların kuruması beklenmektedir. Duvarlar ıslakken yapılan boyama işlemi kusma gerçekleştirmektedir. Genellikle boya zemine islememektedir.
Islak Duvara Boya Nasıl Yapılır?
Islak duvara boya yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla duvarın kurutulması gerekmektedir. Duvar kurutulduktan sonra gözden geçirme işlemi başlamaktadır. Kırık dökük ya da çürük varsa tamirat yapılması önerilmektedir. Alçı ile kırıklar tamir edildikten sonra kabaran yerler dökülmektedir. Bu işlem tamamlanınca duvarın durumuna göre astar uygulaması yapılmaktadır. Boya türünün değişmesi planlanırken dönüşüm astarı en az bir kat vurulmak zorundadır. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra duvar boyama işlemi başlamaktadır. Boyanın kapatma durumuna göre ikinci hatta üçüncü kat hazır bekletilmelidir.
Islak Duvar Nasıl Kurutulur?
Son zamanlarda UFO ile ıslak duvarlar kurutulmaktadır. Bu işin ustalarına göre uygun görülmemektedir. Islaklığın kaynağı bulunup sorun yok edilmelidir aksi takdirde boya boşa gitmektedir. Banyo boyası yapılırken hava alması sağlanmalıdır. Üste vurması planlanan katlar zamana bırakılmalıdır. Bu işlemler uzman kişilerden tarafından yapılırsa sonuç pozitif olmaktadır. Aksi takdirde eline UFO alan ben ıslak duvar boyarım derse sonuç felaket olmaktadır.