Tapuda tek bir parsel halinde iken ayrı parsellere bölünen arazilere ifraz adı verilmektedir. İfraz işlemine konu olarak bölünen araziler ise müfrez arsa olarak anılmaktadır. Müfrez arsa olan yerlerin tapularında bu durum belirtilmektedir. Tapularda bulunan müfrez arsa yazısı ne yazık ki bazı sorunlara sebebiyet vermektedir. Müfrez arsaların sahibinin bu arsalara ev yapabilmesi için öncelikle tapusunu değiştirmesi önerilmektedir. Bu arazilere ev yapılması için belediyeler ya da tapu müdürlükleri ile iletişim geçmek gerekmektedir.

Müfrez Arsa Tapuda Anlaşılmakta Mıdır?

Müfrez arsaların her bir parçasına ayrı tapu çıkarılmaktadır hatta bu yazı tapu üzerine de yazılmaktadır. Bu arsaların üzerine yapılan beton yapılar kaçak yapı statüsüne girmektedir. Belediyenin tespiti durumunda sonunun yıkıma kadar gitmesi muhtemel olan bir süreç başlamaktadır. Bu problemin önüne geçmek için iki seçenek bulunmaktadır. Birinci yol tapuyu değişerek müfrez arsa statüsünden kat mülkiyeti statüsüne çıkarmaktır. İkinci yol ise bu kadar problemle uğraşılmaktansa prefabrik yapıları tercih etmektir.

SON DAKİKA  Eski Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?

 

Müfrez Arsa Nasıl Kat Mülkiyeti Şekline Gelmektedir?

Müfrez arsalar üzerine ev yapılmaya karar verilmişse belediyeden kesinlikle izin alınması gerekmektedir. Arsanın imar durumunu araştırmak yapılan evin ileride bir sorun doğurmasını engellemek demektir. İmara uygun bir şekilde yapılan yapılar için kat mülkiyeti tapusu ne var ki kolayca verilmektedir. Bunun için resmi prosedürün takip edilmesi gerekmektedir. Yapılan binanın yasal tüm yükümlülükleri yerine getirilip harç ve vergileri ödenince tapu kat mülkiyetine dönüşmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir

Yerden Isıtma mı Az Yakar Petek mi?

Yerden ısıtma ve petekli kalorifer sistemleri, evlerde ve işyerlerinde ısıtma ihtiyacını karşılamak…

İnci Fiks Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

İnci fiks duvar kağıdı yapıştırıcısı toz yapıştırıcılar içerisinde pazar lideri olarak bilinmektedir.…

Küllü Boya Ne Demek?

Küllü boya rengi itibariyle bu adı almaktadır. İçerisinde gerçek manada kül bulunmamaktadır.…