Islak boya ile rutubetli duvar arasında fark bulunmaktadır. Rutubet sürekli olan bir durumdur. Duvarların mutlaka sürekli bir şekilde su almasını ifade etmektedir. Bu su alma süreci uzun sürmektedir. Hatta öyle ki duvarlarda pas ya da küf göze çarpmaktadır. İnsanlar bu türlü duvarların hemen boyanmasını istemektedir. Bu işlem ne yazık ki göründüğü kadar kolay olmamaktadır. Rutubetli duvara boya yapılması imkânlar dışında görülmektedir.

Rutubetli Duvar Boyama Nasıl Yapılmaktadır?

Öncelikle rutubetin kaynağı tespit edilip kurutulmaktadır. Duvarın nemlenme sebebini kesinlikle öğrenmek gerekmektedir. Aksi takdirde boyadan verim alınmamaktadır. Rutubetin kaynağı bulunup kurutulduktan sonra süreç şöyle işlemektedir.

  • Duvarın kuruması beklenmektedir.
  • Duvarda oluşan pas ya da küf lekeleri silinerek temizlenmektedir.
  • Kabarıklık, kırık, çatlaklar düz bir hele getirilmektedir.
  • İmkanlar el veriyor ise mutlaka astar uygulaması yapılmak zorundadır.
  • Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra boyama işlemine başlamak mantıklı olmaktadır.
  • Rutubetli duvarların yaz mevsiminde boyanması önerilmektedir.
SON DAKİKA  Cila Üstüne Boya Yapılır Mı?

Rutubetli Duvara Hangi Boya Uygundur?

Duvarın rutubeti sabit kalırsa hiç bir boya fayda sağlamamaktadır. Verilen emek ya da yapılan masraf hiç olmaktadır. Rutubetli duvarı kapatması düşünülen bir boya henüz piyasada bulunmamaktadır. Duvar rutubetten kurtulduğu takdirde ise her boya uymaktadır. Gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra dönüşüm astarı sayesinde tüm boyalar kullanılmaktadır. Rutubetli duvar uzman bir boyacı tarafından boyanmalıdır. Alta çekilen astarında üste vurulan boyanın da kaliteli olması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Dikkatinizi Çekebilir